Montare / demontare anvelope

Tipuri de anvelope

Anvelopele cu banda de rulare directionala sunt concepute sa functioneze si sa aiba performante maxime, prin montarea intr-o anumita directie data. De obicei pe flancuri se gasesc sageti indicatoare de sens. Daca sunt montate invers anvelopele nu vor mai avea aceleasi performante, iar riscul de uzare prematura si neuniforma creste dramatic.

Anvelope cu banda de rulare unidirectionala sunt concepute sa functioneze si sa aiba performante maxime prim montarea pe o anumita parte. Pe flancurile anvelopei se gasesc indicatori de pozitie(inside sidewall sau outside sidewall). Daca sunt montate invers, anvelopele nu vor mai avea aceleasi performante, iar riscul de uzare prematura si neuniforma creste dramatic.

Anvelope Pax System – Michelin

Anvelope Run Flat – le gasim pe piata sub diferite nume in functie de producator.
Exemple: Bridgestone RFT (Run Flat Tire), Dunlop DSST (Dunlop Self-Supporting Technology), Firestone RFT (Run Flat Tire), Goodyear EMT (Extended Mobility Technology), Kumho XRP, Michelin ZP (Zero Pressure), Pirelli RFT (Run Flat Technology) si Yokohama Run Flat.

Anvelopele Run Flat sunt concepute sa poata rula in conditii de securitate cu presiune zero pe o distanta de 50 km cu o viteza maxima de 90km/h. Este obligatoriu ca janta sa aiba instalat un sensor de monitorizare a presiunii astfel incat conducatorul automobilului sa stie exact momentul cand roata a facut pana.

Rularea pe o distanta mai mare decat cea stabilita de producator duce inevitabil la distrugerea acesteia. Autoturismele fara roata de rezerva sunt dotate uzual cu anvelope Run Flat.

Anvelope PAX SYSTEM – conceptie Michelin – Flat sunt concepute sa poata rula in conditii de securitate cu presiune zero pe o distanta de 200 km cu o viteza maxima de 80km/h. Este obligatoriu ca janta sa aiba instalat un sensor de monitorizare a presiunii astfel incat conducatorul automobilului sa stie exact momentul cand roata a facut pana. Rularea pe o distanta mai mare decat cea stabilita de producator duce inevitabil la distrugerea acesteia.